سیروان یکی از شهرستان های استان ایلام است که چندین سال است از وجود نعمت یک بیمارستان محروم بوده که اخیرا توسط خیرین نیز تعدادی دستگاه به آن تعلق گرفته که متخصصی برای استفاده ازآنها وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، شهرستان سیروان دارای 60 روستا و 2 بخش است که به دلیل کمبود امکانات و عدم وجود پزشکان متخصص و نبود تجهیزات پزشکی چند سالی است که سلامت مردم به خطر افتاده و حتی تجهیزاتی همچون دستگاه سونوگرافی و رادیولوژی، یک دستگاه الکتروشوک، یک دستگاه الکتروکاردیوگرام و چندین دستگاه دیگر که توسط خیرین سیروانی مقیم تهران با دلار 4 هزار تومانی خریدداری شده بودند بدلیل عدم وجود متخصص هم اکنون بلا استفاده هستند.
سیروانیهای مقیم مرکز هر چه تلاش کردند که از طریق وزارت بهداشت و درمان، دانشگاه علوم پزشکی، استانداری ایلام و فرمانداری این شهرستان مشکل درمانگاه لومار و ارتقا آن به بیمارستان را حل کنند؛ بجایی نرسیدند و خودشان دست به کار شدند و با تلاش و کوشش تعدادی تجهیزات ضروری و مورد نیاز مردم منطقه تهیه و به این مرکز سلامت اهدا کردند ولی بدلیل نبود متخصص هم اکنون بلا استفاده در این مرکز نگهداری میشوند.
از آنجاییکه این دیار یکی از شهرستانهای محروم و کم برخوردار است تاکنون هیچ پزشک متخصصی حاضر نبوده مطب شخصی باز کند چه برسد به طبابت در درمانگاه این منطقه.
هر مریضی که به مرکز بهداشتی لومار مراجعه میکند بدلیل کمبود امکانات، نبود تجهیزات و... تنها راه علاج آن اعزام به بیمارستانهای استان است که از همین میتوان فهمید که این بیشتر شبیه آژانس حمل مسافر از لومار به ایلام است تا مرکز درمانی.
بنا به گفته برخی از مراجعه کنندگان به این مرکز درمانی، تعدادی از پزشکان طرح از طریق اینترنت گوشی تلفن همراه و سرچ نوع مریضی، برای بیماران دارو تجویز میکنند ! و یا برای بیماری جزیی تنها گزینه آنها، اعزام به ایلام است.
با این حال این مرکز فقط هزینههای سرسام آور روی دست مردم میگذارد و از لحاظ درمان موفق نیست. مردم این دیار منتظر طرح ضربتی استاندار، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان و فرماندار شهرستان برای رفع مشکلات زیرساختی، تجهیزات و تأمین نیرو کافی این مرکز هستند چرا که تأمین سلامت مردم از وظایف اصلی مسوولان است.
سیروان شهرستانی با بیش از 16 هزار جمعیت ثابت و در ایام متعدد سال همچون ایام عید، تعطیلات تابستان، فصل کشاورزی و... بیش از 15 الی 20 هزار نفر به جمعیت آن اضافه میشود و تنها درمانگاه لومار از لحاظ نیرو و امکانات زیرساختی جوابگوی مردم منطقه نیست.
این شهرستان بیمارستان ندارد و تا احداث و راه اندازی آن، وجود مرکز اورژانس که در آن بتوان برای کوچکترین خدمات بیمار را به استان اعزام نکرد، ضروری است؛ اورژانس مکانی است که کار درمان مردم را مطابق با وظایف تعیین شده انجام می دهد، چرا که در حال حاضر وجود یک درمانگاه شبانه روزی که هم کار درمان انجام دهد هم بهداشت، با دو پزشک پاسخگوی نیاز شهرستان نیست.
جمشیدی یکی از اهالی شهرستان سیروان گفت: مرکز سلامت این منطقه هیچ گونه شباهتی به بیمارستان و یا درمانگاه ندارد و مردمان این دیار با مشکلات فراوانی در زمینه بهداشت و درمان روبرو هستند.
محمود کرم بیگی یکی دیگر از اهالی این دیار میگوید: مردمان این شهرستان در مناطق شهری و روستایی برای رفع مشکلات درمانی و بهداشتی به مرکز استان، استانهای همجوار و یا مرکز کشور مراجعه میکنند که با مشکلات عدیده ای روبرو هستند.
حاتمی از دیگر ساکنان این شهرستان گفت: این منطقه هنوز زایشگاه ندارد و بیماران تا رسیدن به مرکز استان با مشکل مواجه میشوند و وجود آن برای ساکنان این شهرستان ضرورت دارد.
وی اظهار کرد: این شهرستان در زمینه های مختلف از جمله محورهای مواصلاتی، زیرساخت ها نیز با مشکلات عدیدهای روبرو است و بهداشت و درمان از این قاعده مستثنی نیست.
محمدباقر شریفی سرپرست فرمانداری شهرستان سیروان با اشاره به اینکه ارتقا مرکز سلامت سیروان برای ایام خاص ضروری است، گفت: ارتقا درمانگاه لومار در زمینههای مختلف برای پذیرش بیماران و مهمانان نوروزی ضرورت دارد.
وی در بازدید از مرکز جامع سلامت شهید فیاض شهر لومار و در گفتوگو با خبرنگار فارس در ایلام افزود: در شرایط عادی روزانه کمتر از 100 نفر در این مرکز مورد ویزیت قرار میگیرند اما با توجه به ایام نوروز و ورود مهمانان و گردشگران به شهرستان روزانه بیش از 550 نفر مورد ویزیت قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه این مرکز تنها مرکز جامع سلامت شهرستان است و ظرفیت پذیرش این تعداد بیمار در روز ندارد، اظهار داشت: با پیگیریهای انجام شده روزانه از یک پزشک به 2 پزشک به صورت شبانه روز به مراجعه کنندگان ارائه خدمات میکنند.
سرپرست فرمانداری سیروان تصریح کرد: زیرساختهای این مرکز جوابگوی این تعداد مراجعه کننده نیست و باید دانشگاه علوم پزشکی استان برای رفع این مشکلات چاره اندیشی کند.
شریفی ادامه داد: ساخت بیمارستان سیروان در دست اقدام است و انتظار میرود هر چه زودتر کار احداث آن عملیاتی شود تا آحاد مختلف مردم بتوانند از آن استفاده و کمتر به مرکز استان مراجعه کنند.
سرپرست فرمانداری سیروان گفت: خوشبختانه با توجه به اضافه شدن پزشک دوم در شبانه روز و افتتاح یک داروخانه دیگر در شهرستان، مشکل ارائه خدمات در حوزه سلامت و دارو وجود ندارد و پرسنل بهداشت درمان با تمام توان و ظرفیت خود در حال خدمت رسانی هستند.
انتهای پیام/